Bleekselderijsap gezond

Bleekselderij sap | alles wat je moet weten.

Heb jij wel eens van bleekselderij sap gehoord? Dit sap wordt wereldwijd snel populairder vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt. In dit artikel lees je alles over bleekselderij sap en waarom het zo goed voor je is.

Inhoudsopgaven.

Wat is bleekselderij sap?

Bleekselderij sap wordt gemaakt door een bos selderij, een paar stengels of een stronk biologische bleekselderij te persen met bijvoorbeeld een juicer, 50 á 100 ml water toe te voegen en het sap daarvan op te vangen. Het is een sap met een lichtgroen kleurtje en een frisse, licht zoute smaak. In bleekselderij sap zitten veel vitaminen en mineralen die supergoed zijn voor je gezondheid.

Wat maakt bleekselderij sap gezond?

Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord van de vele gezondheidsvoordelen van bleekselderij, en dat is niet voor niets. Bleekselderij bevat namelijk een overvloed aan vitamines en mineralen, waardoor het een uitstekende booster is voor je gezondheid.

Bleekselderij sap

Zo zit bleekselderij boordevol kalium, vitamine A, vitamine C, vitamine E, vitamine K, vitamine B1 / B2 / B3 / B5 / B6, foliumzuur, calcium, fluoride, fosfor, ijzer, jodium, koper, magnesium, mangaan en zink. Stuk voor stuk gezonde voedingsstoffen die bijdragen aan een gezond lichaam en immuunsysteem en die helpen om de schadelijke gevolgen van bacteriën en zware metalen tegen te gaan. Ook bevat het antioxidanten die helpen om vrije radicalen te bestrijden en ontstekingen te verminderen.

Het drinken van een glas bleekselderij op een nuchtere maag kan dus écht een enorme bijdrage leveren aan je gezondheid of bij het afvallen.

Waar komt selderij sap vandaan?

Selderij sap komt oorspronkelijk uit Amerika, waar het door Anthony William bekend is geworden. In zijn boek Medical Medium beschreef hij voor het eerst zijn ideeën over de gezondheidseffecten van bleekselderij. Hij raadde aan om elke ochtend op een lege maag een glas bleekselderij sap te drinken en daarna eerst 15 minuten te wachten tot je gaat eten.

Inmiddels is bleekselderij sap ook in Nederland populair geworden en wordt er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van bleekselderij.

Voordelen van bleekselderij sap

Selderij gezond? Reken maar van yes. De grote hoeveelheid vitaminen en andere ingrediënten die van nature aanwezig zijn in bleekselderij maken het een perfect drankje om je gezondheid mee te boosten. Dit zijn een aantal andere positieve effecten die het drinken van bleekselderij sap heeft.

1. Bleekselderij sap ontgift je lichaam

Bleekselderij sap heeft een ontgiftende werking op het lichaam. Het sapje bevat mineralen zoals magnesium en kalium die helpen om afval- en gifstoffen uit het lichaam af te voeren.

2. Bleekselderij sap bevat veel vitamine A

Bleekselderij sap bevat veel vitamine A, wat belangrijk is voor een goede werking van de ogen, huid en het immuunsysteem. Vitamine A draagt bij aan het herstel van beschadigde cellen en weefsels.

Bleekselderij sap van Cilly Juices

3. Bleekselderij sap is goed voor je bloeddruk en zenuwen

Bleekselderij sap kan helpen om de bloeddruk te verlagen. Dit komt doordat het sap direct een ontspannend effect heeft op de bloedvaten en zo de doorstroming verbetert. Daarnaast werkt bleekselderij (sap) ontspannend doordat het een positieve invloed heeft op je zenuwstelsel, met als resultaat een lekker relaxt gevoel.

4. Veel antioxidanten in bleekselderij sap

Bleekselderij sap bevat net als veel andere groenten veel antioxidanten die helpen om vrije radicalen te bestrijden. Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen die kunnen leiden tot ontstekingen en celbeschadiging.

5. Bleekselderij sap geeft extra energie

Door het drinken van bleekselderij sap kun je meer energie krijgen. Dit komt doordat bleekselderij veel mineralen bevat die helpen bij het produceren van energie in het lichaam.

6. Houd je spijsvertering gezond

Een gezonde spijsvertering is essentieel voor een gezond lichaam. Bleekselderij helpt met de spijsvertering in balans brengen en kan helpen bij het tegengaan van een opgeblazen gevoel na het eten. Bleekselderij bevat daarnaast vezels die kunnen helpen om constipatie te voorkomen en de spijsvertering te verbeteren.

Ook helpt bleekselderij sap om de darmen te ontgiften en schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen.

7. Bleekselderij sap zorgt voor behoud van sterke botten

Gezonde voeding zoals bleekselderij bevat mineralen zoals calcium en magnesium die belangrijk zijn voor het behoud van sterke botten. Calcium is essentieel voor het opbouwen van botmassa, terwijl magnesium helpt om calcium in de botten te behouden.

Door regelmatig bleekselderij sap te drinken, kun je ervoor zorgen dat je lichaam voldoende van deze mineralen binnenkrijgt en je botten gezond blijven.

8. Bleekselderij sap helpt je huid gezond houden

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en heeft veel voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Bleekselderij sap kan hierbij helpen omdat het veel voedingsstoffen bevat die goed zijn voor de huid, zoals vitamine A en C, foliumzuur en kalium. Deze voedingsstoffen kunnen helpen om de huid gezond en gehydrateerd te houden, waardoor je huid gaat stralen.

Pure bleekselderij sap

Als je op zoek bent naar pure bleekselderij sap van hoge kwaliteit, dan kun je terecht bij Cilly Juices. Cilly Juices maakt alleen gebruik van organische, biologische bleekselderij die zorgvuldig wordt geselecteerd en geperst om de beste kwaliteit sap te leveren.

Bleekselderij sap kopen

Je kunt zelf bleekselderij sap maken met een blender, slowjuicer of sapcentrifuge (het is niet moeilijk om een bleekselderij sap recept te vinden), maar nog makkelijker is het om het kant-en klaar op onze website te kopen.

Zo hebben we verschillende formaten van kleine flesjes tot complete pakketten. Daarnaast kun je ook andere groente en fruit sapjes en smoothies vinden op de website, die allemaal worden gemaakt van 100% biologische ingrediënten en met zorg worden samengesteld. Bestellen is gemakkelijk en het sap wordt snel bij je thuisbezorgd.

Kortom, bleekselderij sap is een gezonde en voedzame drank die een boel voordelen biedt voor lichaam én geest. Of je nu op zoek bent naar een manier om je spijsvertering gezond te houden, je botten te versterken of je huid te laten stralen, bleekselderij sap kan hierbij helpen.

Bij Cilly Juices kun je terecht voor pure en hoogwaardige bleekselderij sap, die gemakkelijk online te bestellen is. Probeer het eens uit en ontdek zelf de vele voordelen van deze gezonde drank!

Geef een reactie

Top

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptat accusantium doloremque laudantium. Sed ut

Follow Us Now
0
    0
    Winkelwagen
    Jouw mandje is leeg :(Let's shop!