Tijdelijke SALE: gebruik code SUNNY20 bij het afrekenen voor 20% korting

Bleekselderij sap voordelen

Voordelen bleekselderij sap

Bleekselderij sap wordt steeds populairder, omdat het diverse voordelen biedt voor de gezondheid. Het sapje bevat veel goede voedingsstoffen, waardoor het uitstekend binnen een gezonde leefstijl past. De smaakvolle drank kan op een eenvoudige manier worden bereid en je hebt slechts een paar ingrediënten nodig. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen van dit ‘wondermiddel’ en waarom je dit drankje een kans kunt geven.

Bleekselderij

Wat is bleekselderij sap?

Bleekselderij sap wordt gemaakt van verse stengels van bleekselderij, een groente die veel weg heeft van knolselderij. De stengels van de groente worden geperst tot het sap. Het heeft een lichte zoete, zoute en verfrissende smaak en kan worden gedronken als onderdeel van een gezonde voeding. Sommige mensen vinden het drankje een beetje bitter.

De populariteit van het sapje is in de afgelopen jaren toegenomen vanwege de voordelen die het biedt voor je gezondheid. Het bevat veel belangrijke voedingstoffen, waaronder vitaminen en mineralen. Bleekselderij sap is eenvoudig te bereiden met een slowjuicer, blender of sapcentrifuge.

Is bleekselderij sap gezond?

Niet voor niets wordt bleekselderij sap steeds populairder onder gezondheidsbewuste mensen. Een van de bekendste gezondheidsvoordelen van bleekselderij sap is dat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Ontstekingen in ons lichaam kunnen leiden tot vervelende gezondheidsproblemen, zoals hartziekten, diabetes en kankersoorten. De ontstekingsremmende eigenschappen zorgen ervoor dat ontstekingen in je lichaam verminderd worden.

Sap van bleekselderij bevat daarnaast veel vezels, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en het voorkomen van constipatie. De vezels kunnen bovendien helpen met het verminderen van een opgeblazen gevoel en andere maagklachten.

Bleekselderij sap is ook gezond omdat het rijk is aan vitamine K. Dat is een belangrijke vitamine die een gezonde botgroei en bloedstolling stimuleert. Ook vitamine C is goed vertegenwoordigd. Deze krachtige antioxidant heeft een positieve invloed op ons immuunsysteem en beschermt het lichaam tegen schadelijke vrije radicalen.

Afvallen met bleekselderij

Selderij sap bevat:

Het sap bevat antioxidanten, die helpen bij het bestrijden van ontstekingen. Daarnaast vind je vitamines in het sapje, waaronder vitamine A, vitamine C en vitamine K. Vitamine A is belangrijk voor een gezonde huid en ogen, vitamine C voor het versterken van het immuunsysteem en vitamine K voor sterke botten, een betere bloedstolling en het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Er wordt gezegd dat bleekselderij sap kan helpen om de pH-waarde van het lichaam te balanceren.

In selderij sap vind je de mineralen kalium, calcium en magnesium. Dat zijn stoffen die belangrijk zijn voor een gezonde hartfunctie. Bleekselderij sap is voorzien van bioactieve stoffen, die antioxidanteigenschappen hebben en stress in het lichaam verlagen.

Waarom bleekselderij als sapje drinken?

Bleekselderij sap is een geweldige bron van voedingsstoffen. Vitamines, mineralen en antioxidanten helpen om gezondheidsproblemen te verminderen of te voorkomen. Nog een reden om zo nu en dan de sapcentrifuge te gebruiken om de stronk selderij te persen tot een sapje, is omdat het drankje kan helpen bij het afvoeren van overtollig vocht.

Daarnaast heeft het drinken van bleekselderij positieve effecten op de werking van de darmen. De vele vezels zorgen voor een gezonde spijsvertering en voorkomen of verminderen vervelende maagklachten.

Bleekselderij sap is puur te consumeren op een lege maag, maar het is ook mogelijk om het te mengen met andere ingrediënten als groenten en fruit. Nog een reden om er een hele stronk selderij bij te pakken, is dat het sapje eenvoudig te maken is.

Wat zijn de nadelen van bleekselderij sap?

Hoewel veel mensen geloven in de gezondheidsvoordelen, zijn er ook nadelen waar je rekening mee moet houden. Wat veel mensen een groot nadeel vinden, is de smaak. Sommigen vinden het sap te bitter of te sterk van smaak.

Nog een nadeel van bleekselderij sap, is dat het niet geschikt is voor mensen die een gevoelige maag hebben. Zeker als je het dan drinkt op een nuchtere maag, kan dat vervelende kwaaltjes opleveren. Denk aan last van buikpijn, gasvorming en andere darmproblemen.

Hoe vaak mag je bleekselderij sap drinken?

Er is geen wetenschappelijk onderzoek die beweert hoe vaak je bleekselderij sap mag drinken. Dat hangt namelijk af van je gezondheid en individuele behoefte. Over het algemeen wordt aangeraden om niet meer dan één portie per dag te nemen.

Heb je het sap nog nooit geprobeerd? Begin dan met een kleine hoeveelheid, zodat je lichaam eraan kan wennen. Houd er rekening mee dat selderij sap geen vervanging is voor een uitgebalanceerd dieet. Wel is het een gezonde aanvulling.

Hoe begin ik met het drinken van selderijsap?

Wil je ontdekken of de krachtige voordelen van bleekselderij ook voor jou werken? Plan dan vooruit en zorg dat je genoeg selderij in huis hebt. Ben je niet dol op de smaak, combineer het sap dan met ander voedsel. Denk daarbij aan een andere groente of stuk fruit. Probeer bijvoorbeeld eens wat met wortels, citroen, komkommer of gember.

Als je de belangrijkste ingrediënten wilt behouden, is het slim om een slowjuicer te gebruiken. Om alle voedingsstoffen goed op te nemen, is het een aanrader om het in de ochtend op een nuchtere maag te drinken. Bouw het langzaam op, zodat je lichaam de tijd krijgt om te wennen. Blijf voldoende water drinken als je het sapje consumeert. Zo blijf je goed gehydrateerd en stroomt het sap gemakkelijker door je lichaam.

Wat doet bleekselderij met je lichaam?

Bleekselderij heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de werking van de darmen, het verlagen van de bloeddruk en het versterken van de functie van je nieren en lever. Tevens kan het zenuwstelsel ondersteunen.

 1. Bleekselderij sap reinigt en ontgiftigtHet consumeren van bleekselderij sap is een geweldige manier om je lichaam te reinigen en te ontgiften. De fytonutriënten en antioxidanten verwijderen de schadelijke stoffen uit je lichaam. Daarnaast heeft het vochtafdrijvende eigenschappen, waardoor overtollig vocht makkelijk wordt weggespoeld.Dat bleekselderij sap je lichaam kan helpen bij het afvoeren van ongewenste gifstoffen en afvalstoffen, draagt bij een aan betere spijsvertering, meer energie en een gezondere huid. Daarmee is het een mooie aanvulling op je dieet.
 2. Selderij sap is goed voor je huidBleekselderij helpt de gezondheid van je huid. Er zitten stoffen in bleekselderij sap die jou huid en gezonde cellen helpen beschermen tegen vrije radicalen en UV-straling. Bleekselderij bevat daarnaast het mineraal silica, dat de productie van collageen stimuleert. Dat eiwit zorgt dat het stevig en elastisch blijft. Drink je regelmatig bleekselderij sap, dan kan dat een positief effect hebben op je huid.
 3. Verlaagde bloeddrukHet drankje is een goede manier om je bloeddruk te verlagen. Doordat de doorbloeding beter wordt, wordt ook het risico op hart- en vaatziekten kleiner. Houd er wel rekening mee dat wanneer je een hoge bloeddruk hebt en daar medicijnen voor slikt, het belangrijk is om met je arts te overleggen of en hoe je bleekselderij sap mag nemen.
 4. Het is goed voor je cholesterolSelderij sap kan ook bijdragen aan een lager cholestorolog gehalte in het bloed. De vezels en fytonutrienten kunnen cholesterol uit het lichaam verwijderen. Er is al wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van dit sapje en daar kwam onder andere uit dat het goed is voor je cholesterol.
 5. Imuunsysteem en weerstand verhogenBleekselderij sap wordt gezien als wondermiddel voor het verhogen van de immuniteit. Dat zorgt voor een betere weerstand tegen ziekten en infecties. Volgens Anthony William, ook wel bekend als de Medical Medium en van het boek Thyroid Healing, binden de mineraalzouten in bleekselderij zich aan schadelijke stoffen zoals virussen en zware metalen, om die vervolgens af te voeren. Dat draagt bij aan een beter immuunsysteem.
 6. Selderij zit bomvol goede voedingsstoffenSelderij is voorzien van een breed scala aan vitaminen, mineralen en antioxidanten die bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van het lichaam. Het is een rijke bron aan vitamines, zoals vitamine C, A en K. Ook mineralen als kalium, calcium, magnesium en ijzer zijn goed vertegenwoordigd.

Bleekselderij sap maken

Ga je bleekselderij sap maken, begin dan met het kopen van verse selderijstengels. Wil je voorkomen dat je pesticiden en andere chemicaliën binnenkrijgt, kies dan voor biologische selderij. Vergeet de selderij niet van tevoren te wassen voordat je het in kleine stukken in de sapcentrifuge of slowjuicer gooit. Heb je geen juicer? Gebruik dan de combinatie van een blender en een kaasdoek.

Begin met een klein glas. Bevalt het goed en heb je geen problemen met je maag, dan kun je de hoeveelheid verhogen. Het is aan jou om te ondervinden of je het sap liever op een lege maag drinkt of niet. Vind je de smaak maar niks, kies er dan voor om een andere groente of fruitsoort toe te voegen.

Geef een reactie

Top

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptat accusantium doloremque laudantium. Sed ut

Follow Us Now
0
  0
  Winkelwagen
  Jouw mandje is leeg :(Let's shop!